Toneelvereniging Lust & IJver uit Rolde heeft ervoor gezorgd dat tijdens de twee uitvoeringen ruimt 300 mensen hebben genoten van amateurtoneel. “Wat heerlijk om weer eens, na al die Corona ellende, een avondje te kunnen lachen!”, was een veelgehoorde reactie op het stuk Charlie’s Angels. De spelers danken het publiek voor hun komst en hopen hen volgend jaar terug te zien! De foto’s kunt u terugzien onderaan deze pagina.

TONEELUITVOERINGEN LUST&IJVER 11 en 12 februari 2023
We brengen voor u op de planken
Charlie’s Angels
Een stuk in twee bedrijven door Liny te Brake. Het stuk speelt zich af in een hotel in Amsterdam, hotel de Heregracht. Na de dood van hun ouders zetten broer Sjoerd en zus Karin het familiebedrijf voort. In het hotel komen zeer uiteenlopende gasten. Zo willen de drie zussen Anna, Bertha en Coba, drie pittige tantes afkomstig van het platteland, er vooral een gezellig weekendje van maken. Een ander markant stel, Adèle en Albert van de Lisdonk, wil graag genieten van het culturele dat de stad te bieden heeft. Het hotel zit helemaal vol. Als dan uitgerekend dit drukke weekend de piccolo zich ook nog ziek meldt, zitten Sjoerd en Karin met een groot probleem. Gelukkig komt Sjoerd met de oplossing. Zijn vriend Erik kan wel even voor piccolo spelen. Alles lijkt goed te gaan, totdat de politie in het hotel verschijnt en vertelt dat er een gewapende overval is gepleegd bij de Jumbo. Even later neemt een vreemd stel intrek in het hotel, de heer en mevrouw Van Buren. Hebben zij wat met de overval te maken? Kortom, genoeg stof om er een doldwaze komedie van te maken. En hoe de schrijfster bij de titel Charlie’s Angels komt? ……Wie dat nu zijn…. en of dat nu echt wel zulke engeltjes zijn? Dat zal voor u als toeschouwer lang de vraag blijven.
We wensen u veel kijkplezier!

Tussen het 1 e en 2 e bedrijf is een grote pauze. Hierin zal ook onze verloting plaatsvinden.
Omdat we dit toneelseizoen 65 jaar bestaan, hebben we een prachtige HOOFDPRIJS, een dinerbon van Grand Café Hofsteenge ter waarde van 65 euro! De trekking van déze prijs zal na afloop van het stuk plaatsvinden.

  • Zaterdag 11 februari – 20:00 (zaal open 19:00 uur)
  • Zondag 12 februari – 14:00 (zaal open 13:00 uur)

Toneelvereniging Lust & IJver Rolde speelt een blijspel in 2 bedrijven van Liny te Brake.

Locatie: Grand Café Hofsteenge Rolde

Entree € 5,- of op vertoon van uw donateurskaart.

ROLVERDELING

Karin, bazin van het hotel – Dieneke Kroeze

Sjoerd, haar broer en kok – Jaap Aalderink

Drie zussen van het platteland

Anna, Bertha en Coba Ensing – Jantje Hofsteenge, Esther Meertens & Marchien Hofsteenge

Adèle van de Lisdonk, hotelgast – Katinka Naber

Albert van de Lisdonk, haar echtgenoot – Jaap Hadders

Erik, vriend van Sjoerd – Marcel Takens

Bas van Buren, hotelgast – Reint Lesschen

Kees van Buren, zijn broer – Geerttinus Ebbinge

Leo, politieagent – Richard Bos

Moniek, politieagent – Erica Pieters

Regisseur – Gerdien Veneboer

Souffleur – Koos Reitsema

Licht & Geluid – Jeroen Broekhuizen

Grimeur – Marjon Elting

Decorbouw – Jan Lubbers